Minigolfová rošáda

Dovoľte mi hneď skraja malé autorské upozornenie. Nasledujúci text nebude úplne v súlade s tradičnými poturnajovými komentármi a môže sa stať, že na povrch sem tam preniknú emócie športovo sklamaného človeka. Ružové okuliare mám momentálne odložené na poličke, ktorá je vo výške kam mi ruka nedosiahne, a tak siahnem po tých čiernych a uvidíme, čo moja tvorivá myseľ, pod rúškou čiernej farby, vymyslí.

Zdá sa, že tento rok domáca pôda neplní takú funkciu, ako by sa štandardne očakávalo. Hneď v úvodnom ligovom turnaji roka musela ADARA Trnava na svojom fronte kapitulovať a určite to nebolo nič príjemné. Pri pohľade na celkovú tabuľku vtedajšia strata 7.5 bodu na vedúcu GK Bratislava mohla určite spôsobovať ambicióznym trnavským hráčom mierne depresívne stavy. Košický betónový príbeh bol takisto bez happy endu pre domácich bojovníkov, aj keď treba podotknúť, že tí sa čiastočne vzdali už vopred. Zraky sa teda presunuli na mohutne zabarikádovanú pevnosť bratislavských strážcov 14 bodového pokladu.

A tí, možno prekvapujúco, neboli schopní odolať mohutnému frontálnemu útoku sformovaného trnavského šíku a z bojiska odišli s početným množstvom rán. V minigolfovej terminológii to znamená dvojnásobnú prehru (o 7 resp. 14 úderov) a stratu líderskej pozície. Netreba pripomínať, že ide o veľa. V hre je talianske Vergiate, dostatočný motivačný prvok pre dvoch úhlavných sokov, ktorí ostali v osamotenom súboji o majstrovský pohár. Napätie stúpa a akékoľvek priateľstvá idú stranou.

Úsmevy stranou, priateľstvá tiež. Začína psychologická vojna...

Momentum je jednoznačne na strane trnavského klubu. Hráči majú formu, na ich tvárach vidieť sebavedomie a myslím si, že nebudem ďaleko od pravdy, keď napíšem, že do finálového ligového kola v Brezne pôjdu ako favoriti na zisk titulu. Má to však jeden malý háčik. Rozdiel medzi tímami ADARA Trnava a GK Bratislava predstavuje 1.5 bodu. Shakespeare by mal určite radosť. Víťaz posledného duelu berie všetko a o drámu je tak postarané až do samotného konca. Slabšie povahy nech radšej nad priebehom ani nerozmýšľajú. Každý jeden pohyb tela, myšlienkový pochod, či faktor šťasteny môžu predstavovať rozhodujúce elementy v šampiónskej mozaike. Pochopiteľne, netreba zabúdať ani na skupinku breznianskych heretikov, ktorí sa určite budú snažiť kliatbu domáceho prostredia prelomiť všetkými možnými metódami. Koniec koncov, im samotným môže byť bratovražedný súboj ukradnutý. Do vypuknutia ultimátnej bitky však zblúdilé duše ešte pár krát zazrú mesačné torzo (už tuším začínam šalieť...) a počas horúcich letných nocí možno presnívajú nejednu nočnú moru s minigolfovým podtónom.

Priebeh bodových ziskov hlavných ašpirantov na ligový titul.

Ak by sa u vás niečo podobné vyskytlo, skúste zavolať doposiaľ posledným ligovým víťazom medzi jednotlivcami, pretože ich vnútorná sila sa pravdepodobne pred MSR nachádza na tej správnej úrovni. Ak by ste si to náhodou nestihli prečítať vo výsledkovej listine, tak mám na mysli obhajcu Majstrovského titulu – Kuba Kalníka (víťaz 1. dňa v BA – 21.75) a kráľa Slovenského Pohára ročníku 2009/10 – Rada Struhára (víťaz 2. dňa v BA – 22.50).

OK, skladám čierne okuliare a ak dovolíte, v tejto chvíli zahajujem dvojtýždňový proces vymietania diabla, ktorý sa usadil v mojej palici a svoju prítomnosť dokazuje v tých najnevhodnejších momentoch...
24.-28.8.