Cesta na MS 2011 už začala

Pre tých, ktorí pravidelne navštevujú známy minigolfový portál minigolfnews.com táto novinka nebude ničím neznámym. Majstrovstvá sveta sa po 18 rokoch sťahujú opäť do Mekky minigolfového športu, priamo do Švédska, no a zdá sa, že organizátor nechce nechať nič na náhodu. V tomto období, niekoľko mesiacov pred samotným šampionátom, spustil oficiálnu stránku.

Viaceré sekcie síce ešte nie sú kompletné a neponúkajú vyčerpávajúce informácie, ale už teraz si môžete pozrieť fotografie dokumentujúce vývoj stavby samotného ihriska v Tantogardens. Čo je však dôležitejšie, sekcia venovaná obom ihriskám (eternit+betón) obsahuje cenné dáta ako pristupovať k jednotlivým dráham - systém, popis úderu, vhodnú loptu (aplikovateľné na teploty v okolí 20-ich stupňov). Už teraz s kľudným svedomím môžem napísať, že skladba úvodných eternitových dráh predstavuje podstatne prijateľnejšiu kombináciu ako tomu bolo v Odense 2009.

Ide o začiatok a časom možno očakávať rozrastanie jednotlivých sekcií o množstvo menej či viac podstatných noviniek/informácií. Uvidíme, či budú prospešné aj pre Slovenských zástupcov, ktorých účasť je v rukách zväzových funkcionárov, ale samozrejme aj samotných hráčov.
24.-28.8.