Ruská misia - Soči 2010

DEŇ3
Tak a je dobojované... teda, pokiaľ máme na mysli Slovenských reprezentantov. 32 úspešných juniorov a 16 junioriek bude ešte v priebehu zajtrajška bojovať o medajle v rámci play-off. Do tých sa v prípade dnešného super výkonu mohol pozrieť aj Oliver Kažimír, ale výkon 30-25 logicky stačiť nemohol. V konečnom účtovaní chýbalo 8 úderov. Napriek tomuto konštatovaniu Oliver vešať hlavu nemusí. Potvrdil, že v rámci juniorských šampionátov zastáva pozíciu lídra slovenskej reprezentácie a stabilne bojuje o možnosť pozrieť sa do finále. Malý palec hore dávam aj druhému Košičanovi, Danovi Kravianskemu (dnes 27-28). Celkovo skončil 48. a za Oliverom zaostal päť úderov. U ostatných chalanov spievať ódy nebudem. Zahraté výsledky ich určite netešia a pravdepodobne im ešte zopár dní bude výriť hlavami, kde porobili chyby a čo mohli zahrať lepšie. Malá kritika, nech sa objaví kdekoľvek (napríklad aj tu), má v tomto prípade opodstatnenie. Minulý rok 7. miesto vo Waldshute, tentokrát iba posledné 9. v Soči, ale čo mrzí najviac je strata až plných sto úderov na ôsmych Čechov. Ale pre športovcov by to malo predstavovať hybnú silu pre zlepšovanie sa....

No a aj tá hrozivá bilancia na eternitovej trubke, kde sme hrali priemer 3.08! Nech sa na to pozerám z viacerých uhlov, tak do hlavy mi to nejde. Tá trubka musela byť brutálna (veď aj celé pole "vyčarovalo" nelichotivý priemer 2.32). Už sa teším až mi na niektorom ďalšom tohtoročnom turnaji juniori o nej porozprávajú zopár štiplavých príbehov. A možno aj o tom ako si užili celý turnaj, veď podujatie tohto rangu nie je iba o športových výkonoch, ale aj o všetkom ostatnom, čo s takouto veľkou akciou súvisí...


DEŇ2
Kým po prvom dni šanca na odpútanie sa od posledného miesta žila, po druhom už musím vytiahnuť bielu vlajku a reálne konštatovať koniec nádeji na zdolanie momentálne stále ôsmych Čechov (1038 úderov), pretože vymazanie 63-úderového manka v dvoch kolách predstavuje Mission:Impossible. Kým ostatné tími vytiahli muníciu vyššieho kalibru a triafali terče s podstatne vyššou istotou, našim streďajšia etapa nevyšila vôbec podľa predstáv a nikto nezaznamenal pamätný výkon, o ktorom by minigolfoví kronikári mali potrebu hovoriť ďalšie mesiace.

Množstvo čiernych výsledkov pri našej výsledkovej tabuli osvetlil iba jeden zelený a to v podaní Dana "Lejmona" Kravianskeho, ktorého vyhlasujem našim hráčom 2. dňa. Jeho zápis má podobu 23-35-27 (E-B-E, priebežné 47. miesto). Úspech by zo Soči ešte stále mohol priniesť Oliver Kažimír (dnes 30-30-25, priebežne 38.) strácajúci na play-off pozície 4 údery. Bolo by skvelé, keby konečne pretrhol prekliatie z minulých rokov a prezmenu postúpil, povedzme, o jeden jediný úder. Pochopiteľne, že to vyžaduje koncentrovaný výkon so zelenou numerologickou príchuťou. Kauči, zadajte si zajtra do svojich GPS-iek adresu Oliver Kažimír ;)

Zvyšní štyria mladí páni dnes zadali do zápisu súťaže krásy nasledovné miery:
Lukáš Barylík (53.) 30-33-31
Miro Čibik (57.) 29-35-27
Matej Bartoš (61.) 29-41-29
Radovan Struhár (63.) 32-36-26

PS: Stredový a veľký vulkán na betóne (náš priemer 3.00 resp. 2.67), ako aj trubka na eternite (2.67) neprestávajú spôsobovať našim bolesti hlavy. Skúste tie päste, talizmany a krky šamanov mačkať ešte o ďalšie 2 newtony silnejšie. Uvidíme, či to pomôže...

DEŇ 1
Juniorské majstrovstvá v Soči dnes začali zaznamenávať prvé ostré súťažné momenty. Priamo z tábora našich hráčov bohužiaľ žiadne informácie sieťou nepritekajú (asi Rusi vyhlásili Slovákom embargo), ale nevadí, na prvé tri okruhy (betón-eternit-betón) sa môžeme pozrieť aj bez toho.
Prvé konštatovanie dňa, značne suché, hovorí o poslednej 9. pozícii pre slovenských chalanov s malou stratou šiestich úderov na susedov z Čiech (dominujú borci z Nemecka a prekvapivo Talianska). Pripomínam, že máme za sebou tri z celkových ôsmych okruhov, takže šanca lepšie sa vyspať a zaútočiť je reálna. Nevidím žiaden dôvod na rezignáciu.

Druhé konštatovanie bude prívlastkom. Prvý deň označujem ako Košický. Trnavský turnaj veľa naznačil o forme našeho juniorstva, prológ majstrovstiev to do značnej miery potvrdil. Najlepším bol neprekvapujúco Oliver Kažimír s výkonom 31-23-31, čo stačí na priebežné snubné delené 23. miesto. V rámci tridsaťdvojky, ktorá má zaručený postup do play-off ešte možno nájsť Lukáša Barylíka, ktorý MOS betón počas prvého dňa prešiel zo slovákov najlepšie a je iba jediný úder za Oliverom - výkon 31-26-29. Tretím košickým motorom bol priebežne 46. (zo 64.) Daniel Kraviansky 34-24-32. Čo ostatní? Miro Čibik 34-28-32 (53.), Matej Bartoš 38-29-28 (56.) a Rado Struhár 32-32-41 (62.).

Moje štatistické očko postrehlo, že betónová časť okruhu má v svojom srdci zákerného nepriateľa, stredový vulkán. Celkový priemer dosiahol úrovne 2.66, pričom sa tu urodilo iba 17.4% esových úderov (priemer Slovákov - 3.00). Eternit tiež ponúka pravdepodobne zaujímavú a nervovo vypätú chvíľu, sekundy strávené na trubke. Priemer 2.41 (!) rozširuje zreničky doširoka (Slováci sú tesne pod ním). Hovoríme totiž o Majstrovstvách sveta, priatelia, preto keď budete mať telepatické vnuknutie, že niektorí z našich je na menovaných dráhach, skúste päsť, talizman, prípadne šamanov krk stisnúť o dva newtony silnejšie, ok!?
24.-28.8.