Z talianskeho Predazza rovno do Brezna

Podarilo sa mi vydolovať (zas také náročné to nebolo;) výsledky z medzinárodného turnaja uskutočneného predchádzajúci víkend v Predazze a rád sa o ne s Vami podelím. Dôvod je jednoduchý. Účasť štyroch slovenských dobrodruhov, ktorí určite zozbierali cenné dáta využiteľné pre vrchol roku - majstrovstvá Európy, pochopiteľne lokalizované v Predazze.

Niektorí možno namietnu, že radšej som ten link objaviť ani nemal, ale ja rád nachádzam aj malé pozitíva. Pozrite sa na eternitový priemer bratislavského "nedeľného" Ľuboša (myslené bez urážky!). Vidíte? Ja som si tiež pretrel oči a pozrel sa ešte raz. Samozrejme, konkurencia nebola drvivá, ale delený štvrtý najlepší eternitový výsledok na úrovni 21.8 je pre slovenského hráča rarita. Dodám, že tí s ktorými sa na tomto povrchu Ľuboš delil nie sú žiadni neznámi - Paolo Porta a Walter Elbruch. Stačí? Mne celkom áno. Betonári však radosť mať nebudú. Vyzerá, že priemer pod 30 bude na Predazzkom betóne kvalitný výkon, ale od toho boli vzdialení všetci naši hráči. Čo s tým? Hlási sa nejaký sponzor na vybudovanie kvalitného betónového tréningového centra na Slovensku?

Posuňme sa z Predazza niekoľko stoviek kilometrov východne do slovenského Brezna. Tam totiž bude už tento týždeň pokračovať liga. Až tak často ligové preview na stránku nezaraďujem, ale sem-tam neuškodí. Okrem podporných informácií, tak robím ešte z jedného dôvodu. Ale to až za chvíľu.
Najprv sa pozrime na zopár uplynulých breznianskych ligových seánsí. Tri roky po sebe progres dokazovala trnavská ADARA, ktorá môže zaznamenať víťazný brezniansky hetrick, ale či sa zíde taká zostava ako minulý rok je vo hviezdach (Putnoky, Ištván M., Šimanský, Derzsi, Csontos, Andrássy). Pozmenená bude zrejme aj Prievidzská "päťka". Tá bola dvakrát druhá. Žeby zatlačil líder z GK Bratislava, čiže my:)? Alebo zaspomína MTGK Brezno na prvý hrací deň v roku 2008 (graf som imaginárne upravil, ak by nedošlo k odstúpeniu Laca I. a dohral by turnaj s priemerom zo soboty), či spičkovo odohrané turnaje rokov 2004 a 2005?

Nech bude ako bude, je o čo hrať. Prechádzame na relatívne ľahší eternit a tomu by mali zodpovedať aj hrané cifry a celkový priemer. Ten v rámci TOP10 ustúpil zo solídnej zóny na vyššie poschodia (rok 2009 - 24.18). Čo takto pozrieť sa opäť späť (a ihnäď) pod 24, hm? Postarať by sa o to mohli napr. René Šimanský (23.13), Laco Trnka (22.88), Oliver Kažimír (22.91), Mišo Ištván (22.50), či Igor Qualich (21.38) - posledných päť absolútnych víťazov z Brezna. OK, všetkých s najväčšou pravdepodobnosťou po kope neuvidíme, ale sú tu iné tváre, ktoré sú schopné zabrať. A nakoniec, prečo nie aj rovno sa pridať k piatim vymenovaným a zobrať víťazstvo. Dám Vám malú radu. Zadarmo. Pozrite sa na čerstvú fotku bratislavského "joke-makera" a skúste hrať všetky dráhy s podobným úsmevom (Rado, a ty tiež ;)...

24.-28.8.