Premiéra Častej, víťazstvo GK Bratislava

Minulý rok som po úvodnom turnaji sezóny lamentoval nad výkonmi hráčov a hlavne sedmičkovými hodmi, ktoré s tým boli úzko späté. Teraz by som mohol krátky sumár úvodného ligového turnaja roku 2010 zahájiť v podobnom duchu (...a verte, že tak aj urobím).V Častej nám vyrástlo ďalšie relatívne náročné ihrisko (obtiažnosťou podobné tomu v Národnom minigolfovom centre Trnava), ktorého charakter formuje umiestnenie do samého srdca prírody Malých Karpát. S prihliadnutím na okolitú infraštruktúru celkom vhodný kandidát na usporiadanie Majstrovstiev Slovenskej republiky. Čo poviete? Niektorí sme sa na tomto konštatovaní zhodli už počas turnaja.

Ale čo sa teda dialo priamo na dráhach? Trpelo. Čiastočne za to môže začiatok sezóny (motorika rúk ešte nie je vyladená, aby spĺňala prísne normy hráčov), čiastočne neobohratosť ihriska a v neposlednom rade aj spomínaná obtiažnosť. O obtiažnosti svedčí aj nastavená norma ihriska na úrovni 25 úderov. Vlasy stavali dupkom predovšetkým v druhej polovici okruhu. Dvojkombinácia dráh šikmé okno, šikmá rovná (skutočne smrteľné dvojkombo), zákerný vulkán, čierno-humorne naladený loping, nevyspytateľný streďák a na záver ľadvinka. Nakúpiť sa dali všetky možné veľkosti - trojky, štvorky, ale aj silikónové päťky, šestky a proporčne gigantické sedmičky. A tých sa v nákupných košoch našlo pomerne veľa. Dajte si tabletku na ukľudnenie, budete ju potrebovať. Počkám...
Dobre, takže displej výstupnej kasy ukázal číslo 74! Nie, nebudem to opakovať. Nie je to preklep, je to fakt. Ale na malú obranu minigolfových "mazákov" treba dodať, že gro sedmičkových zápisov pochádzalo zo strany absolútnych nováčikov, ktorí v počte piatich kusov vstúpili do kolotoča slovenskej minigolfovej ligy (čím viac nás v minigolfovej komunite bude, tím lepšie). A keď nechcú byť zlynčovaní mojou štatistikou a pikantnými poznámkami, budú musieť zapracovať (zatiaľ im to prepáčime;). A vy ostatní sa neusmievajte, greenhorni priniesli 40 sedmičkových zákuskov, zvyšných 34 patrí vám. To je sakra dosť na menej či viac ostrielaných hráčov! OK, dávam šancu na nápravu. Brezno 2009 - 16 sedmičkových výkonov...

Zopár "náhodných" momentiek z Častej

Priebeh súťaže tímov nepriniesol okrem súbaja GK Bratislava vs. 1.MTGC Prievidza počas prvého dňa žiadne dramatické momenty. Prievidza mala v sobotu všetko vo svojich rukách, ale individuálne zlyhanie znamenalo iba druhé miesto. To sa objavilo aj počas druhého dňa a prišlo z nečakanej strany. Hrozilo dokonca štvrté miesto, ale vďaka kvalitnej hre dua Meszáros-Čibik sa podarilo druhé miesto nakoniec uchmatnúť tesne pred cieľovou líniou ostatnej konkurencii. Bronz tak dvakrát zapísala trnavská ADARA. Niekto by sa mohol spýtať, kdeže je MTGK Brezno, prekvapenie z konca minulého roku. Holt, štyria nasadení hráči bol hendicap automaticky znamenajúci piate miesto.
Double GK Bratislava môže byť mimoriadne dôležitý z hľadiska vývoja tabuľkového postavenia tímov ašpirujúcich na titul a cestu do Viedne na Pohár majstrov. Bratislavčania si vytvorili komfortný náskok siedmych bodov a boj o titul sa prakticky zúžil na súboj s druhým 1.MTGC Prievidza. Brezno by sa muselo prichýliť k voodoo praktikám, ak by sa chcelo tejto majstrovskej hostiny účastniť.

Ako sa zimná pauza podpísala na jednotlivcoch? Niektorým zobrala vietor z plachiet, iným naopak dodala krídla. Okrídlený výkon predviedol a najväčší potlesk si zaslúžene vyslúžil mladík Miro Čibik. V sobotu potvrdil, že víťazstvo juniora v absolútnej kategórii slovenskej ligy už nie je žiadne tabu (23.50). Druhé miesto v nedeľu (25.25) len dokazuje, že ide o rozvíjajúci sa talent, ktorý by kľudne mohol byť lídrom slovenskej juniorskej reprezentácie na MS v Soči. Dobrú prípravu pred štartom sezóny potvrdil aj takmer-muž Ľuboš Zontág. V sobotu skončil druhý (25.50) a nebyť skratu v samom závere druhého dňa, stupeň víťazov mohol atakovať aj druhý krát. Nedeľnú chvíľku poézie prežil momentálny líder seniorskej kategórie Slovenského pohára - Tibor Meszáros (24.00). Z bratislavských veličín najlepšie pozície vybúchali Ivan Buš (25.50), v sobotu najlepší muš(ž) a Marcel Korinek (25.75), pre zmenu nedeľný muž dňa.
Po štyroch podujatiach Pohára 2009/10 sa krásne zamotali predovšetkým kategórie juniorov a mužov. Bude preto veľmi zaujímavé sledovať ako sa pozície vyvinú po turnaji v Brezne.

TOP3 deň1
1. Miro Čibik, 1.MTGC Prievidza 23.50
2. Ľubomír Zontág, GK Bratislava 25.50
3. Ivan Buš, GK Bratislava 25.50

TOP3 deň2
1. Tibor Meszáros, 1.MTGC Prievidza 24.00
2. Miro Čibik, 1.MTGC Prievidza 25.50
3. Marcel Korinek, GK Bratislava 25.75

OFICIÁLNE VÝSLEDKY

Tradičná bodka na záver...

24.-28.8.