Košice 2009 - preview

Podobne ako po minulé roky, aj na tento bola do termínovej listiny zaradená betónová prechádza po košickom areáli Anička. O tom či to bude prechádzka ružová, alebo poriadne tŕnistá rozhodne už nadchádzajúci víkend, na ktorý je naplánované už v poradí 5. ligové kolo. Ale pripomeňme si niektoré fakty z predchádzajúceho roku.

Predovšetkým treba podotknúť, že došlo ku comebacku prievidzského spielmachera, Laca Trnku a ten nebol hocaký. Víťazstvo v absolútnej kategórii (178 úderov/6 okruhov), jediný celkový priemer pod magickou hranicou 30.00, tri výkony lepšie ako 30, z toho jeden unikátny na méte 25 úderov. Najlepším juniorom bol Lukáš Barylík (180), seniorom Štefan Eiben (195), no a ženou Elena Kupcová (208). Kedže Laco pauzuje už dva turnaje po sebe, sám som zvedavý, či sa podujme k obhajobe víťaza betónovej časti ligového ročníka. Určite by to oživilo turnaj a podporilo útočnú silu 1. MTGC Prievidza.

Tá skončila minulý rok 3. (825 úderov) s výraznou podporou práve menovaného Laca Trnku. O stupeň vyššie zasadla GK Bratislava (816), kde sa výborným výkonom počas súťaže tímov prezentoval Rado Ledník. Víťazstvo si v duchu "môj dom, môj hrad" nenechal újsť domáci klub GK Bankov Košice (791). Čo sa udeje teraz je pomerne náročné predikovať. Domáci určite budú štandardne silný protivník (košická mestská liga naznačuje, že je treba si dávať pozor na trio Kažimír - Klein - Barylík L.), ADARA disponuje širokým a pomerne silným kádrom a môže mútiť vodu, avšak prípadné kvalitné nasadenie manšaftov z Bratislavy, Brezna a Prievidze vytvára priestor na veľký boj. Nezabúdať, ide o betón a tam je možné všeličo!

Bohužiaľ minuloročnou dráhovou štatistikou nedisponujem, takže odporúčam Vám si pribaliť so sebou dlhý a stabilný úder, aby čísla na dráhach neboli takým sklamaním ako v prvých okruhoch úvodného turnaja tohto roku. Predpokladám, že dráhu smrti možno hľadať medzi kandidátmi - veľký hrad, malý hrad, veľké koleno, malé koleno (osobne tipujem prvú uvedenú). Či máte iný tip?

Prehľad výkonov GK Bratislava v Košiciach:

24.-28.8.