Pokonferenčný magurský turnaj v číslach

O detailoch konferencie a momentoch magurského turnaja som sa vyrozprával včera, dnes prichádza opäť raz na rad nezlomná a podmanivá priateľka štatistika. Tá zavrtela bokmi v podobnom rytme ako na konci predchádzajúceho roku. Najväčšou výzvou tak do najbližšej zimy ostáva magurské šikmé okno. Síce došlo k miernemu zlepšeniu priemeru na 2.063 (padli tu 3 sedmičky), ale stále to nestačí na druhý bolehlav - segmenty (priemer 1.938, celkovo iba 35 es). Porovnanie s decembrovou seansou hovorí, že priemer hráčov TOP20 sa upravil z 17.344 na 17.106. Najviac k tejto korekcii prispel labyrint (posun z 1.563 na 1.363), naopak ľadvina sa akosi vymkla spod kontroly (z 1.638 na 1.719).

Pred tým než vyzdvihnem niektoré spomenutiahodné výkony na vybraných dráhach, dovoľte vetičku-dve k takisto zaujímavých štatistickým dátam. Najviac si pri ese mohli zakričať trnavskí borci Šimanský a Derzsi, ktorí pokorili až 71.59% dráh. Skutočne fantastické číslo. Čo hovorí pohľad na chybovosť (3-7 úderov na dráhe)? Vynára sa jedno meno, ktorému okamžite dávam titul najstabilnejšieho hráča Magura open 2008/09. Posúďte sami. December 2008, najnižšia chybovosť zo všetkých na úrovni 3.41%. Február 2009, opäť najlepší zo všetkých, no tento krát za uctyhodných 2.27%. To bola prosím jedna štvorka a jedna trojka, zvyšok esá alebo dvojky. A kto že to je? Schválne , tipnite si (pre zábavu dávam správnu odpoveď na záver článku).

Poďme ale už k tradičným víťazom jednotlivých dráh (dráhy, kde dosiahla najlepší priemer skupina hráčov vynechávam). Turnaj je turnaj, a aj keď niekto neuspeje, neznamená to, že sa nemôže stať majstrom tej ktorej dráhy. Hneď na pyramídach si to vyskúšala dvojica Lukáš Barylík a Laco Ištván (obaja ich vyesovali). Minule som vychválil Rada Ledníka ako segmentového kráľa, tento krát sa musím skloniť pred Ľubom Andrássym (1.500). Ľuboš nie je jediný Žilinčan, ktorý holduje minigolfovému remeslu. Ivan Švejda má zrejme patent na loping. Minule patril k najlepším, no a podarilo sa opäť - spolu s Lacom Derzsim zahrali priemer 1.250.
Patentový úrad asi navštívil aj Marcel Korinek, pretože jeho bilancia na okne svedčí o fakte, že nie on sa trasie pred ním, ale skôr naopak, okno pred Marcelom (1.500). Prúdom povedal "Adieu" René Šimanský a zapísal si 1.125. Na uhle nemienil tráviť večnosť Pavol Vrchovinský (1.000) a blesk nebol dostatočnou optickou ilúziou pre "Šima"(čistá bilancia je na tejto dráhe určite impozantná).

A miesto bodky pridávam záber na jedného bratislavského hráča pohľadom Ivana Buša a pripomínam všetkým hráčom, že jar sa blíži a minigolfové tréningy pod holým nebom tiež...

(správna odpoveď z textu je predsa Marcel Korinek!!!)
24.-28.8.