Pomikulášske stretnutie na Magure

Už je to nejaký ten čas, čo som sa odhodlal a pridal sem ďalší článok. Chuť by aj bola, ale časové možnosti tomu nepriali. Za ten mesiac sa toho v slovenskom minigolfe samozrejme veľa nezmenilo. Predpokladám, že väčšina minigolfistov je v objemovej fáze a rysovať začne až na jar. Také malé vzrušenie v rámci ligovej prestávky však zvyknú prinášať prievidzské indoor turnaje na Magure. A práve uplynulý víkend sa nechalo príjemne poštekliť 26 minigolfistov, ktorí si našli cestu na open turnaj, aby si preverili, v akej fazóne to vlastne sú a samozrejme sa pobavili hrou v značne odľahčenej nálade.

Pre čiastočný časový sklz základná časť pozostávala nie z 10, ale iba 8 kôl (pripomínam, že ihrisko má 11 dráh). Prevážnu väčšinu viedol suverénnym spôsobom Laco Ištván a nebyť zaváhania v záverečnom kole, tak by zasadil zvyšku poľa taký menší pravý hák. Avšak to je hypotéza. Konečné súčty ukázali remízu s Marcelom Korinkom (obaja priemer 15.75). O tom, že nakoniec vyhraje skutočne Laco rozhodla gentlemanská dohoda s Marcelom. Iba úder za nimi skončil Ľubo Parák (15.88), dva potom trojica Šimanský, Andrássy, Kalník (16.00).


(malý pohľad priamo do haly)

Do atraktívneho KO súboja dvojíc vstúpilo z 1. priečky silné duo Ištván / Parák. Tu však samozrejme neplatí matematika základnej časti, čoho patrične využili dvojice, ktoré nevstupovali do vyraďovacích bojov z popredných priečok. V štvrťfinále skončili Derzsi/Šimanský (v základnej časti 2.), aj Korinek/Kozáková (3.). Naopak mazácku skúsenosť a výhodu systému naplno využili žilinskí "šošoni" Švejda/Andrássy, ktorý prešli do finále, kde po tuhom boji na celkové 2. miesto odsunuli víťazov základnej časti. Tretie miesto si vybojovali brezňanci Csontos/Pravotiak víťazstvom nad tímom Havlík/Kalník. Bratislavská víťazná vlna tak bola pretrhnutá, no o to viac sa budeme snažiť na najbližšom podobnom podujatí.

24.-28.8.