Dubnické počty

Minulý rok si Dubnica pripravila mimoriadne suché a tropické počasie, tohto roku sa turnaj odohral v podmienkach, ktoré hráči nepoznali na žiadnom turnaji odohranom počas roku 2008 - chladné počasie s teplotami na hranici 10 stupňov, veterno a vysoká vlhkosť. Slnko žiadne. Aj napriek tejto nepriazni bola úroveň slušná a norma sa vyšplhala na 24.5 úderu, čo je o pól úderu lepšie ako minulý rok. Malou škvrnou turnaja bolo odhalenie nekvalitného náteru na niektorých dráhach (počas dažďa), ale to tu rozoberať nebudem.

Oveľa zaujímavejšia je predsa tradičná poturnajová štatistika. A hneď zostra začnime dráhou, ktorá si pýtala pomoc psychológa najviac - je to dubnická "neférová" trubka s priemerom 2.133 a ôsmymi zaznamenanými "sedmičkami". Najmenej esovou dráhou bol nevypočítateľný loping, kde padlo iba 49 es, ale zato 206 dvojek (priemer dráhy 1.848).
Pozrime sa na jednotlivé dráhy z pohľadu hráčov - jednotlivcov. Vyskytla sa aj tu povestná privatizácia, priniesli niektoré dráhy prekvapenie? Aby som bol stručnejší vynechám dráhy, na ktorých sa o najkvalitnejší výkon podelilo väčšie množstvo hráčov (tento krát ich bolo dosť) a vypichnem top dráhové výkony.

Hneď na začiatku si z pyramíd esovku urobila dvojica Lukáš Barylík, Kubo Kalník. Na vlnách veľmi cenný priemer uhral Peťo Bubelíny (1.375) a stal sa tak prvým privatizérom. Šokujúco však dopadol ďalší brezniansky úkaz menom Peter Stančík, ktorý vyčaroval na lopingu priemer 1.125 (len pripomínam, že tu padlo 49 es, z toho 7 patrilo Petrovi). V dubnickom labyrinte sa nestratil Juraj Palovič a Vlado Pravotiak (1.000). Prúdy najmenej ťahali oči Ivanovi Bušovi a Tiborovi Meszárosovi (1.125). Najťažšia dráha, trubka, určite nenapínala nervové zakončenia trojici Palovič-Putnoky-Zontág (1.250). A máme tu ďalších privatizérov (z BA) - oknom 8x úspešne preskočil Kubo Kalník a segmenty si podal Marcel Korinek (1.000). Oplatí sa ešte spomenúť aj most, po ktorom s ľahkosťou a bez rozkývania prešli Lukáš Barylík a Juraj Palovič. Všeobecne však pochvala patRené Šimanskému, ktorého podiel veľkých chýb (3 a viac) dosiahol veľmi nízku hodnotu 1.39%.

Štatistiky tímov tento krát nechám bez obšírnejšieho komentára. Je vidieť, že najviac si uchmatla GK Bratislava (hlavne priečky, uhol a segmenty boli bonusom). ADARA sa postarala na dvoch dráhach o titul tímová esovka - vulkán, kliny/ruža. Brezno predviedlo silné ramená na lopingu, Prievidza pekne odbúchala okno (zato na trubku by určite rada zabudla), Košice zas pyramídy a most.

Ligová sezóna sa na niekoľko mesiacov ukladá k spánku, je čas urobiť si bilanciu, objektívne zhodnotiť, čo je dobré, čo možno zlepšiť a čo rovno prerobiť od základu. Takisto sa s kľudným svedomím môžete vyjadrovať k obsahu tohto blogu (komentáre stále čakajú na živšiu diskusiu;).

PS: Na dubnickom turnaji sme boli pod drobnohľadom kukláčov. Neveríte...?

24.-28.8.