Bratislavský pôst skončil

Dňa 20.5.2007 GK Bratislava vyhrala domáci turnaj a asi málo ľudí očakávalo, že ďalšie ligové víťazstvo príde až po viac ako ročnom čakaní. Uplynulý víkend sa negatívnu sériu podarilo prelomiť a hráči GK Bratislava po veľmi kvalitnom výkone (obzvlášt nedelňajšia seánsa bola ukážková, 6.kolo 119, 7.kolo 117) vybojovali prvú pozíciu s 31 úderovým náskokom pred dvojičkou ADARA Trnava a MTGK Brezno, ktorá v konečnom účtovaní zrástla dohromady a rozdelila si 2. a 3. miesto. MTGK Prievidza tentokrát nasadila mierne oklieštený manšaft, ktorý najlepším jednoducho nestačil a GK Bankov Košice s dvoma chýbajúcimi hráčmi nemal nárok.

Graf vývoju turnaja ukazuje, že koniec prvého dňa rozuzlenie nepriniesol a rozdiely boli neveľké. Trendová línia hráčov GK Bratislava a MTGK Brezno však zabezpečila bratislavčanom prvé miesto a hráčom Brezna vyrovnanie ADARY, ktorej výkon negradoval. Priemer víťazného tímu tesne nad 25.5 možno hodnotiť veľmi kladne.
Ligová tabuľka sa týmto turnajom mierne prehádzala a vyhnala GK Bratislava na prvé miesto (zimovanie bude tentokrát príjemné), no treba podotknúť, že úvodnú štvoricu delí iba 2.5 boda, čo je pri nadchádzajúcich piatich kolách v roku 2009 zanedbateľné, ale nie bezvýznamné.

Po minulom turnaji som chválil bratislavských hráčov, tentokrát mi (samozrejme s radosťou) neostáva nič iné ako urobiť tak opäť. Prvé miesto síce vybojoval kvalitným výkonom hlavne v závere René "Šimo" Šimanský (191), ale zvyšné dva medailové posty patria "našim" - Kubo Kalník premohol v rozboji Ivana Buša (193) a potvrdil výbornú fazónu v závere sezóny. Jednotlivé kategórie vyzerajú takto:

muži (14) - René Šimanský (191)
ženy (3) - Vanda Kupcová (236)
seniori (7) - Michal Putnoky (201)
juniori (7) - Ľubomír Zontág (207)
juniorky (2) - Feješová Adriana (235)

24.-28.8.