V Budapešti ruže nekvitli

Aj napriek faktu, že na majstrovstvách ešte v sobotu prebiehajú finalové play-off jednotlivcov, už dnes môžme výsledkovo zhodnotiť pôsobenie našich mládežníkov (na podrobnejšiu analýzu si netrúfam, keďže som nebol prítomný a hru som nevidel). V tímovej súťaži juniorov chlapcov slovenskí zástupcovia nakoniec klesli na konečné 9. miesto (1554), keď za sebou nechali iba domácich maďarov (1681). Strata na 8.miesto Fínska činila iba 12 úderov, no zaujímavé je, že 5. miesto bolo vzdialené o 33 úderov, čo pri ôsmich kolách robí približne 4 údery na jedno kolo. Nič hrozivé (horšie by dopadlo zrovnanie so svetovou špičkou).

Zaujímavý je pohľad na štatistiku jendotlivých povrchov. Hralo sa kombi systémom filc-eternit a treba jednoznačne povedať, že sme pohoreli hlavne na eternite (priemer 28.29, 2. najhorší), kde sme na konkurenciu výrazne stratili. Filc naopak nedopadol tak zle - 7. najlepší priemer 36.46, pričom povedzme piati najlepší výkon bol na hranici 35.83.

Vyzdvihnúť, či odsúdiť niečí výkon nie je v podstate možné, kedže chlapci boli výkonovo pri sebe veľmi blízko (rozpätie 18 úderov), ale keď už by som mal niekoho spomenuť, tak je to Daniel Kravianský. Bol to pre neho prvý medzinárodný turnaj a dlho bojoval o možnosť pozrieť sa do finále. Najlepší nakoniec skončil Oliver Kažimír (41. miesto). V dievčatách sme mali len jednu zástupkyňu, Sára Vestenická obsadila konečné 22. miesto.
24.-28.8.