Blesk skutočnou optickou ilúziou

Po štatistikách tímov prichádzajú na rad jednotlivci. Norma novoumiestneného žilinského ihriska bola stanovená na 26, čo vypovedá o náročnosti (minimálne do najbližšieho žilinského turnaja), a je zrejmé, že tento fakt sa podpísal aj na menšom počte es, či horších priemeroch, no našli sa aj celkom zaujímavé úkazy. Ale pekne po poriadku.


Dráhou smrti sa tentokrát stala dráha číslo 18 - blesk, čiže "príjemné" spestrenie na záver kola, ktoré určite potešilo hlavne tých, ktorí už pred ním mali dostatočne "nakúpené". Priemer 2.125. Blesk tak iba tesne predbehol slimák (2.097), tretie napokon skončilo inokedy najhoršie okno (1.984). Mimoriadne záludnou sa ukázala byť trojkombinácia segmenty, vlny, prúdy (všetky v okolí priemeru 1.700).

Najviac esových dráh si pripísal Laco Trnka (5), z ktorých určite najviac potešil streďák a možnosť resp. nemožnosť "natrénovať" dohrávky. Do reportu som pridal ďalšie farebné odlíšenie (bledomodrá farba), ktoré nádherne ukazuje, kto odohral danú dráhu s najnižším priemerom (ak teda nebola esová). To ponúka priestor pre viacero zaujimavých pikošiek. Hneď na prvej dráhe sa vysoko kvalitne štartoval do kola Johny Paytina (1.125), Ľubo Andrássy si najviac zo všetkých rozumel s lopingom. Popri Lacovi Trnkovi si streďák vychutnali Mišo Ištván aj René Šimanský. Na priečkach neskutočne hviezdila Elena Kupcová (úžasných 1.125, až sa mi nechce veriť), hneď na nasledujúcej zlomovej dráhe predvádzal kúsky Laco Trnka, kde priemerom 1.125 skončil míle pred konkurenciou (jedine Mišo Mjartan a Rado Struhár sekundovali 1.250). Geometriu žilinského uhla výborne pochopil Laco Ištván (7 es).


A ideme na druhú polovicu. Opäť sa ukázal Johny Paytina, keď bez ujmy pokoril ladvinu (mimoriadne cenný počin), cenu za najslimák si odnáša Mišo Putnoky (1.375). Vlnitú trojkombináciu si rozbrali traja hráči - Peťo Bubelíny (segmenty 1.375), Lenka Tarandová (vlny 1.250) a Mišo Ištván (prúdy 1.125). Štatisticky najťažšia dráha (blesk) najmenej vykrúcala oči Lacovi Derzsimu a Sáre Vestenickej (1.375). Nakoniec jeden taký "bleskový" úder a to dokonca úder turnajového víťaza si môžte pozrieť vo videu. Ešte sa oplatí vypichnúť výbornú relatívnu úspešnosť v skórovaní es u Laca Derzsiho (67.36%) a minimálnu chybovosť na strane Miša Putnokyho (2.08%).

Oficiálne výsledky su k dispozíciu tu.
24.-28.8.