Zhodnotenie bratislavskej sezóny

Z ôsmych ligových kôl sme v sezóne 2007/08 odohrali sedem. Nezúčastnili sme sa neštastného turnaja v Ružbachoch, ktorý nás stál dôležité body a k tomu sa ešte pridala istá dávka smoly, keď sme viac krát iba tesne strácali pozície. Netreba byť však alibistom, sezóna nebola to pravé orechové, ale už za pár dní začína nová a ponúka možnosť návratu na výslnie. Do prvého týmu sa výrazne tlačia juniory, ktorí za rok urobili značný progres a mazáci sú lační po golfe ako nikdy predtým (aspoň v to dúfam;)

Ako však v uplynulej sezóne boli týmu prospešný všetci hráči? Na týmovej hre a celkovom výsledku sa dokopy podielalo deväť mien - Ivan Buš, Maroš Havlík, Kubo Kalník, Marcel Korinek, Maťa Kozáková, Rado Ledník, Patrik Malec, Majo Páleník a Ľubo Zontág.
Tentokrát som vytvoril model, ktorý zachycuje prínos hráčov, ktorý boli nominovaní na jednotlivé ligové kolá k týmovej hre. V základe, ten hráč, ktorý v týmovej časti zahral najlepšie dostal rating 100%. Od jeho počtu úderov sa odvýjali ratingy ostatných hráčov. Čím väčšiu porciu úderov hráč zaznamenal (resp. čím viac zaostal za najlepším hráčom týmu), tým mal horší rating. Striedania boli prepočítavané špeciálnym systémom, ktorý Vám možem vysvetliť buď v diskusii, alebo na tréningoch. V zásade sa opäť jednalo o porovnanie s najlepším hráčom. Rating je jednak za celú sezónu, ale aj za tento rok, aby bol zrejmejší trend. Čísla sú to zaujímavé a podľa môjho názoru majú svoju výpovednú váhu, ale samozrejme nie sú ultimátne.

Viac hráčov v oddieli znamená zdravšiu konkurenciu a možnosť vyberať do finálneho nasadzovania.Rozhodujúci je samozrejme ten ktorý turnaj, napríklad už tento týždeň znovuobnovený žilinský...
24.-28.8.